Tweedehands kleding een nieuw leven bezorgen is voor mij een passie. Die blouse die voor de één niet de goede kleur, niet de goede pasvorm of niet het goede motiefje heeft, kan zo maar de lievelingsblouse van iemand anders worden. Dat is ook één van de redenen waarom ik in 2005 ben begonnen met het verkopen van (voornamelijk tweedehands) kleding, gekregen van vrienden, familie, collega’s, of uit mijn eigen kledingkast of de kringloopwinkel.

Veel van de kleding die ik binnen krijg is in perfecte staat. Soms krijg ik kledingstukken in handen, die wat extra aandacht vragen. Pluisjes verwijderen, een knoop aannaaien, een stukje stof of stiksel herstellen… ik gun kledingstukken graag een tweede leven! Ik herstel de kleding met zorg en vermeld het er voor de eerlijkheid altijd even bij. En mocht ik toch iets over het hoofd zien (wat in de praktijk eigenlijk nog nooit is voorgekomen, ik ben een behoorlijk Pietje Precies als het op bestellingen aan komt 🙂 ), dan kun je onder de voorwaarden alles terug vinden over de Niet goed = geld terug service bij Dvina.

Een minstens zo belangrijke drijfveer voor mijn webwinkeltje is de strijd tegen Duchenne Spierdystrofie. In mijn omgeving maak ik mee welke impact deze ziekte heeft op het leven van jongens met Duchenne en hun families. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Het zijn vooral jongens die deze ziekte hebben. Wereldwijd 1 op de 3500.

De winstopbrengst van de verkoop bij Dvina gaat in zijn geheel naar het Duchenne Parent Project. Zo help je met jouw aankoop om onderzoek te versnellen voor een behandeling of een geneesmiddel voor Duchenne Spierdystrofie en om betere zorg en hulpmiddelen te ontwikkelen voor de jongens.

DPP

Ik hoor heel graag van je als je vragen, tips, ideeën of iets anders hebt wat je met me wilt delen. Als je me een berichtje stuurt mail ik je snel terug!

Vriendelijke groetjes,
Jacqueline